Μια νέα περιπέτεια ξεκινά! Ανοίξτε την πύλη του ψηφιακού κόσμου για άλλη μια φορά!

Έχοντας καιρό την ιδέα για ένα ελληνικό Blog που θα αφορούσε τα Digimon και μόνο, πήρα την απόφαση και το δημιούργησα τον Ιούλιο του 2013. Σκοπός του είναι να κρατήσει ζωντανά τα Digimon στην Ελλάδα μέσα από όλα τα νέα που ανακοινώνονται σε καθημερινή βάση, την πορεία της συλλογής όλων των επεισοδίων με την ελληνική μεταγλώττιση και ότι άλλη fanmade δουλειά αφορά τα Digimon και το franchise τους. Η ενημέρωση σας μπορεί να γίνεται επίσης και από την σελίδα του facebook που μπορείτε να την βρείτε στο αριστερό μέρος του blog.
Από το 2019 και ύστερα το blog παραμένει ανενεργό στην δημοσίευση νέων και ενημερώνεται μόνο σε ότι αφορά τηλεοπτικό υλικό, δηλαδή σειρές anime, ταινίες κλπ. Περισσότερη ενεργή παραμένει η σελίδα μας στο Facebook και το κανάλι μας στο Discord όπου και σας περιμένουμε για μια πρώτη γνωριμία και γενικές συζητήσεις.
Τέλος, συνίσταται να εξερευνείτε το blog στην Desktop έκδοση και με τον browser Opera, έτσι ώστε να σας είναι πιο εύχρηστο, χωρίς κάποια τυχόν παράλειψη περιεχομένου, όπως για παράδειγμα είναι τα λογότυπα των σειρών που σας μεταφέρουν σε αυτές με ένα κλικ, τα οποία και βρίσκονται στην αριστερή στήλη και έχοντας συνέχεια ενεργοποιημένο κάποιο vpn.

Με αγάπη, ο διαχειριστής του Blog, Neropsalidas!

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

[Παιχνίδια-PSP] Digimon World Re:Digitize - Αναφορά Προόδου 06.01.2015

Να και κάτι που είχαμε παραμελήσει και έπρεπε να σας ενημερώσω πιο σύντομα.
Ας δούμε ποια είναι η τελευταία αναφορά προόδου για την μετάφραση του Digimon World RE: Digitize.
Τα παρακάτω είναι σε πρώτο πρόσωπο έτσι ακριβώς όπως μας τα είπε ο Sporkymcforkinspoon.
Καλησπέρα σε όλους. Πάνε μερικές εβδομάδες από τότε που postάραμε το video για το Decode, οπότε πίστεψα πως θα θέλατε να σας ενημερώσω για το τι παίζει με το RE: Digitize. Λόγω της άτυχης καθυστέρησης δεν ήμασταν έτοιμοι για να δουλέψουμε όσο γρήγορα όσο νομίζαμε τον προηγούμενο μήνα, αλλά παρ' όλα αυτά δεν χάσαμε καθόλου από την πρόοδό μας. Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε μια λίστα με μικρά πραγματάκια που απομένουν:

Έχει μείνει ένα μικρό κομμάτι για το νησί File που απομένει να εισαχθεί, το Night Canyon, το οποίο θα το έχω τελειώσει πριν πάω για ύπνο. Μόλις γίνει και αυτό, όλη η ιστορία και όλα τα NPCs που θα μπορείς να μιλήσεις θα είναι ολοκληρωμένα. Η File City έχει λίγη δουλίτσα ακόμα. Για οποιοδήποτε λόγω, οι σχεδιαστές του παιχνιδιού είχαν δυο μεγάλα αρχεία με τα περισσότερα κείμενα της πόλης μέσα σε αυτά, και δεκάδες μικρότερα αρχεία που εμπεριέχουν τμήματα αυτών των δύο μεγάλων, είναι σχεδόν ολοκληρωτικά ταυτόσημα με τις χορδές που υπάρχουν στα δύο μεγάλα αρχεία. Ο CompCom μας έφτιαξε πρόθυμα ένα εργαλείο για να μεταφέρουμε αυτές τις ταυτόσημες χορδές αυτόματα, το οποίο και θα γίνει στην επόμενη μία, με δύο ημέρες. Υπάρχει μία θετική πιθανότητα να υπάρχουν κάποια μικρά κομμάτια αυτών των αρχείων που μπορούν να ολοκληρωθούν χειροκίνητα, αλλά δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο το πόσο πολύ.

Και μετά έρχεται το Colosseum. Και εκεί οι εργασίες κυλούν πολύ ομαλά και μπορούμε να πούμε πως έχουν απομείνει 4 ή 5 μέρες δουλειάς ή πιθανόν μια βδομάδα. Δυστυχώς υπάρχει κάτι που δεν έχω καλύψει στις τελευταίες ενημερώσεις διότι απλά το ξέχασα. Στο minigame με τις κάρτες, υπάρχουν 176 από αυτές, όπου η κάθε μία έχει μερικές γραμμές για μετάφραση. Αυτό δεν θα πάρει παραπάνω από μερικές ημέρες, απλά ρίχνω το φταίξιμο στον εαυτό μου που το είχα ξεχάσει. Και τέλος έρχεται, το ξεκαθάρισμα με μικροπράματα που έχουν μαζευτεί ως τώρα.

Εκτός από την εμφάνιση κάποιου bug, δεν βρίσκω κάποιο άλλο λόγο για να μας καθυστερήσει με την κυκλοφορία του patch. Επίσης, πήρα καλά το μάθημά μου με το να δίνω μια συγκεκριμένη ημερομηνία οπότε η λέξη "σύντομα" είναι η καλύτερη πρόβλεψη που μπορώ να κάνω για το πότε θα είμαστε έτοιμοι.