Μια νέα περιπέτεια ξεκινά! Ανοίξτε την πύλη του ψηφιακού κόσμου για άλλη μια φορά!

Έχοντας καιρό την ιδέα για ένα ελληνικό Blog που θα αφορούσε τα Digimon και μόνο, πήρα την απόφαση και το δημιούργησα τον Ιούλιο του 2013. Σκοπός του είναι να κρατήσει ζωντανά τα Digimon στην Ελλάδα μέσα από όλα τα νέα που ανακοινώνονται σε καθημερινή βάση, την πορεία της συλλογής όλων των επεισοδίων με την ελληνική μεταγλώττιση και ότι άλλη fanmade δουλειά αφορά τα Digimon και το franchise τους. Η ενημέρωση σας μπορεί να γίνεται επίσης και από την σελίδα του facebook που μπορείτε να την βρείτε στο αριστερό μέρος του blog.
Από το 2019 και ύστερα το blog παραμένει ανενεργό στην δημοσίευση νέων και ενημερώνεται μόνο σε ότι αφορά τηλεοπτικό υλικό, δηλαδή σειρές anime, ταινίες κλπ. Περισσότερη ενεργή παραμένει η σελίδα μας στο Facebook και το κανάλι μας στο Discord όπου και σας περιμένουμε για μια πρώτη γνωριμία και γενικές συζητήσεις.
Τέλος, συνίσταται να εξερευνείτε το blog στην Desktop έκδοση και με τον browser Opera, έτσι ώστε να σας είναι πιο εύχρηστο, χωρίς κάποια τυχόν παράλειψη περιεχομένου, όπως για παράδειγμα είναι τα λογότυπα των σειρών που σας μεταφέρουν σε αυτές με ένα κλικ, τα οποία και βρίσκονται στην αριστερή στήλη και έχοντας συνέχεια ενεργοποιημένο κάποιο vpn.

Με αγάπη, ο διαχειριστής του Blog, Neropsalidas!

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

[Digimon Adventure Tri] Η Συνέντευξη Του Περιοδικού Animedia

Μιας και θεώρησα πως το παρακάτω θέμα χρήζει ιδιαίτερης σημασίας, δεν ενημερώνω την προηγούμενη ανάρτηση και κάνω νέα, ξεχωριστή. Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι είναι η συνέντευξη που μας παρέχει το περιοδικό Animedia, μαζί με την "ατάκα" που έγραψα εχθές για τον παρακάτω κύριο. Ας δούμε αναλυτικότατα την συνέντευξη.
Σημείωση: Ο Yuuko Kakihara είναι ο σεναριογράφος της Digimon Adventure Tri, ενώ ο Shuuhei Arai είναι ο παραγωγός του.


Ερώτηση: Τα παιδιά που δείχνουν ηττημένα στην αρχή της πρώτης ταινίας, είναι ο Davis και τα υπόλοιπα εκλεκτά παιδιά της Digimon Adventure 02;
Απάντηση (Kakihara): Σωστά! Δεν ήταν κάποια αυταπάτη ή κάτι που συνέβη σε έναν φανταστικό κόσμο. Ο Davis και τα υπόλοιπα παιδιά ηττήθηκαν εξαιτίας κάποιου λόγου.

Ερώτηση: Πόσο καιρό η Meiko και η Meikoomon είναι σύντροφοι;
Απάντηση (Arai): Το Digivice της Meico είναι το ίδιο με αυτό του Tai και των υπόλοιπων παιδιών, ενώ επίσης έχει και την ίδια ηλικία με αυτά. Βασισμένοι σε αυτό, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι είναι σύντροφοι για το ίδιο χρονικό διάστημα που είναι και τα υπόλοιπα παιδιά με τα Digimon τους. Όταν η Meikoomon ξαφνικά μεταλλάχτηκε στο τέλος της δεύτερης ταινίας, ένα συγκεκριμένο μοτίβο εμφανίστηκε στο Digivice της Meico. Αυτό το μοτίβο και η εξωτερική εμφάνιση της Meikoomon είναι ένα τεράστιο στοιχείο για αυτό το μυστήριο.

Ερώτηση: Ο Gennai είναι ενήμερος σχετικά με την μόλυνση των Digimon;
Απάντηση (Arai): Ο Gennai προηγουμένως είχε τον ρόλο του να κατευθύνει τα παιδιά στον Ψηφιακό Κόσμο. Ωστόσο, εάν είχε κάνει κάποια προσπάθεια, όπως έκανε και στην Adventure 02, θα είχε αποτρέψει τον εντοπισμό των Digimon από ανθρώπους έξω από τον κόσμο τους. Αφού πλέον δεν μπορεί να κρύψει την ύπαρξη των Digimon, όπως είχε κάνει παλιότερα, μπορεί να σημαίνει πως κάτι του έχει συμβεί. 

Ερώτηση: Υπάρχει κάποιος "εγκέφαλος" πίσω από τα μολυσμένα Digimon;
Απάντηση (Kakihara): Ενώ φαίνεται πως υπάρχει "κάτι" που σχεδιάζει όλα αυτά τα πράματα, όπως για παράδειγμα το περιστατικό με την Meikoomon, δεν σημαίνει απαραίτητα πως προσπαθούν να διαδώσουν την μόλυνση. Επομένως, τα μολυσμένα Digimon γεννήθηκαν εξαιτίας κάποιου λόγου, και αν πρόκειται να ρωτούσε κάποιος σχετικά με την ύπαρξη κάποιου "εγκεφάλου" πίσω από αυτό το φαινόμενο, θα ήταν σωστότερο το να πούμε πως δεν υπάρχει.

Ερώτηση: Ποια είναι η ταυτότητα του μαύρου κύβου που βρισκόταν μέσα στο Digi-αυγό στην αρχή της πρώτης ταινίας;
Απάντηση (Arai)Είναι κάτι που έχει σύνδεση με κάποια προηγούμενη σεζόν. Αυτό το Digi-αυγό έχει ήδη εκκολαφτεί και έχει γίνει κάποιο είδος Digimon. Αυτό το Digimon έχει τεράστια σύνδεση με την ιστορία της Adventure Tri. Το ότι το μοτίβο αυτού του Digi-αυγού είναι το ίδιο με αυτό του Digi-αυγού της Tailmon είναι επίσης κάτι πολύ σημαντικό.

Ερώτηση: Ποιο είναι αυτό το λευκό Digimon που εμφανίζεται συχνά-πυκνά;
Απάντηση (Kakihara): Είναι ένα Digimon που προσέχει την Meikoomon, εκτελώντας τις διαταγές κάποιου άλλου. Τυπικά, θα μπορούσε να ήταν ο Gennai για να προσέχει τα μολυσμένα Digimon και την Meikoomon... Ο λόγος για τον οποίον ο Gennai δεν εμφανίζεται είναι και αυτό κάτι πολύ σημαντικό.

Ερώτηση: Ο Nishijima και η Himekawa κρύβουν κάποιο μυστικό;
Απάντηση (Kakihara): Ναι, η Himekawa κρύβει ένα μεγαλύτερο μυστικό, και δεν χωρά αμφιβολία το ότι είναι ένας χαρακτήρας που πρέπει να τον προσέχουμε ιδιαίτερα. Η σχέση μεταξύ των δύο είναι: πρώην εραστές, παιδικοί φίλοι, προϊστάμενος-υφιστάμενος. Ενώ εργάζονται στο ίδιο γραφείο για τις ίδιες πληροφορίες, το κενό μεταξύ των πραγμάτων που γνωρίζει η Himekawa και των πραμάτων που δεν γνωρίζει ο Nishijima θα το δούμε κάποια συγκεκριμένη στιγμή.

Ερώτηση: Πως ακριβώς είναι το ότι τα Digimon των εκλεκτών παιδιών θα γίνουν αποξενωμένα;
Απάντηση (Kakihara): Όπως ακριβώς ο Joe και ο Gomamon είχαν παρεξηγήσεις στην δεύτερη ταινία, θα υπάρξουν τελικά αλλαγές σε όλα τα παιδιά και τα συντροφικά τους Digimon σχετικά με το τι νιώθει ο ένας για τον άλλον. Αυτό μπορεί να είναι εξαιτίας κάποιου περιστατικού, ή εξαιτίας του ότι τα παιδιά μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας γίνονται περισσότερο απόμακροι από τα Digimon τους.

Ερώτηση: Πόσα πολλά πράματα γνωρίζει η Meiko για το μυστικό της Meikoomon.
Απάντηση (Kakihara): Στην τρίτη ταινία, θα γίνει ξεκάθαρο ότι ο πατέρας της Meiko είναι ερευνητής και έχει κάποια σχέση με την Meikoomon. Αν και φαίνεται πως η Meiko γνώριζε πως η Meikoomon είναι ένα ξεχωριστό Digimon, πιστεύω πως δεν ήξερε ότι η Meikoomon θα μπορούσε να αλλάξει, όπως ακριβώς και έκανε στο τέλος της δεύτερης ταινίας. Από αυτό το σημείο, η Meiko θα προσέχει πολύ τις αλλαγές της Meikoomon και θα αρχίσει να σκέφτεται το πως θα δρούσε εάν βρισκόταν στην θέση της.

Ερώτηση: Ποια είναι η ταυτότητα αυτής της Ψηφιακής Διάστασης που είδαμε στην δεύτερη ταινία;
Απάντηση (Arai): Είναι ένας από τους τρεις κόσμους: ο Πραγματικός Κόσμος, ο Ψηφιακός Κόσμος και η Ψηφιακή Διάσταση. Η Ψηφιακή Διάσταση ήταν ένα κόλπο που δημιούργησε ο "μυστηριώδης άντρας" και είχε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, το ότι ενώ μπόρεσαν να εισέλθουν ο Gomamon και η Palmon, τα υπόλοιπα Digimon που επέστρεψαν λίγο αργότερα δεν μπόρεσαν.

Ερώτηση: Τι συμβαίνει μεταξύ του Tai, του Mat και της Sora;
Απάντηση (Arai): Ο Tai και η Sora είναι συμμαθητές στο ίδιο σχολείο. Το λύκειο είναι μια μπερδεμένη περίοδος, οπότε δεν υπάρχουν κάποιες επίσημες σχέσεις μεταξύ τους. Επιπλέον, λόγο της μεταφοράς της Meiko στο ίδιο σχολείο, νέες σχέσεις γεννιούνται και μιλώντας ειλικρινά, πιστεύω πως δεν θα ήταν μεγάλη έκπληξη να δούμε αλλαγές στις μεταξύ τους σχέσεις με κάθε μορφή και τρόπο στο κοντινό μέλλον.

Ερώτηση: Μας δείξατε όλα τα παιδιά να φορούν Yukata και στολές, αλλά ωστόσο υπάρχουν σχέδια και για άλλες αλλαγές στο ντύσιμο;
Απάντηση (Arai): Το θέμα είναι, πως εξαιτίας συγκεκριμένων γεγονότων, θα είναι πιθανότατα με τις εμφανίσεις του σχολείου. Ως προς το γιατί δεν θα έχουν άλλα ρούχα να αλλάξουν είναι και αυτό κάτι αρκετά σημαντικό για την ιστορία.

Ερώτηση: Γιατί ο Patamon δεν είναι στην Mega μορφή του στην αφίσα της τρίτης ταινίας;
Απάντηση (Arai): Η εστίαση θα έπρεπε να γίνει στο ότι ο Patamon λέει "Είμαι μολυσμένος, σωστά;" στο πρώτο διαφημιστικό της τρίτης ταινίας, οπότε πιστέψαμε πως η ιστορία θα απεικονισθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια εάν ο Patamon είναι στο βασικό του επίπεδο.

Ερώτηση: Είναι στα αλήθεια η μπάντα του Mat τόσο διάσημη;
Απάντηση (Arai): Φαίνεται πως είχαν αρκετή δημοσιότητα για να παίξουν live μόνοι τους, όπως φαίνεται στο πρόσωπο του εισιτηρίου των KOD στην πρώτη ταινία. Η προηγούμενη μπάντα του, η TEEN-AGE WOLVES, διαλύθηκε προσωρινά, αλλά υπάρχει η πιθανότητα να επανασυνδεθούν. Παρόλα αυτά, ένα κομμάτι αναφερόμενο στους TEEN-AGE WOLVES θα παιχτεί στην τρίτη ταινία.

Ερώτηση: Ποιος είναι ακριβώς αυτός ο μυστηριώδης άνδρας;
Απάντηση: Μείνετε συντονισμένοι και δείτε την Digimon Adventure Tri: Εξομολόγηση, για την απάντηση.