Μια νέα περιπέτεια ξεκινά! Ανοίξτε την πύλη του ψηφιακού κόσμου για άλλη μια φορά!

Έχοντας καιρό την ιδέα για ένα ελληνικό Blog που θα αφορούσε τα Digimon και μόνο, πήρα την απόφαση και το δημιούργησα τον Ιούλιο του 2013. Σκοπός του είναι να κρατήσει ζωντανά τα Digimon στην Ελλάδα μέσα από όλα τα νέα που ανακοινώνονται σε καθημερινή βάση, την πορεία της συλλογής όλων των επεισοδίων με την ελληνική μεταγλώττιση και ότι άλλη fanmade δουλειά αφορά τα Digimon και το franchise τους. Η ενημέρωση σας μπορεί να γίνεται επίσης και από την σελίδα του facebook που μπορείτε να την βρείτε στο αριστερό μέρος του blog.
Από το 2019 και ύστερα το blog παραμένει ανενεργό στην δημοσίευση νέων και ενημερώνεται μόνο σε ότι αφορά τηλεοπτικό υλικό, δηλαδή σειρές anime, ταινίες κλπ. Περισσότερη ενεργή παραμένει η σελίδα μας στο Facebook και το κανάλι μας στο Discord όπου και σας περιμένουμε για μια πρώτη γνωριμία και γενικές συζητήσεις.
Τέλος, συνίσταται να εξερευνείτε το blog στην Desktop έκδοση και με τον browser Opera, έτσι ώστε να σας είναι πιο εύχρηστο, χωρίς κάποια τυχόν παράλειψη περιεχομένου, όπως για παράδειγμα είναι τα λογότυπα των σειρών που σας μεταφέρουν σε αυτές με ένα κλικ, τα οποία και βρίσκονται στην αριστερή στήλη και έχοντας συνέχεια ενεργοποιημένο κάποιο vpn.

Με αγάπη, ο διαχειριστής του Blog, Neropsalidas!

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Χρόνια Πολλά Και Καλή Χρονιά

























(Ξέρω-ξέρω, λέει καλά Χριστούγεννα. Παρόλα αυτά δεν μπορούσα να βρω μία καλύτερη για καλή χρονιά.)

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της και ήρθε η ώρα για το καθιερωμένο άρθρο με τον απολογισμό
και τις ανάλογες ευχές.
Πρώτα απ' όλα, θέλω να ευχηθώ σε όλους σας να έχετε μια Καλή Χρονιά με υγεία -κάτι που ευχόμαστε συχνά και δεν καταλαβαίνουμε το πόσο σημαντικό είναι- χαρά και ευτυχία σε εσάς και τις οικογένειές σας. Ίσως τα οικονομικά της χώρας μας να μην είναι σε καθόλου καλή κατάσταση, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τα αφήνουμε να μας επηρεάζουν και την καθημερινότητά μας σε διάφορους τομείς, όπως στην οδήγηση, μην μπείτε στο αυτοκίνητο πριν κάνετε μια μικρή αυτοεκτίμηση και συνειδητοποιήσετε την ιδιαίτερη αξία σας, στη δουλειά μας, γιατί δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε κατσουφιασμένοι, στους τρόπους διασκέδασης μας, γιατί δεν επιτρέπεται να βγαίνουμε για να χαλαρώσουμε και να μην πράττουμε τούτο και τέλος στους προσωπικούς μας κύκλους κάθε επιπέδου, μην χαλάτε τις σχέσεις σας με κανέναν γιατί απλά δεν χρειάζεται.

Προσωπικά το 2016 ήταν μια χρονιά με σκαμπανεβάσματα. Πολλά σημαντικά πράματα συνέβησαν για 'μένα, αλλά και κάποια άσχημα που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Οι περισσότεροι από εσάς δεν με ξέρετε προσωπικά, αλλά να έχετε κατά νου πως σας έχω όλους σε ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Από εσάς που μπαίνετε καθημερινά στο blog για να ελέγξετε αν υπάρχει κάποιο νέο, σε εσάς που πατάτε καθημερινά like στη σελίδα μας, μέχρι και σε εσάς που στέλνετε μηνύματα για το πιο απλό πράγμα του κόσμου. :P 

Πάμε τώρα στο τι συνέβη την φετινή χρονιά σε ότι αφορά το blog και την σελίδα.
Αρχίσαμε με διάφορα νέα που αφορούσαν κυρίως την δεύτερη ταινία Digimon Adventure Tri, όπως το trailer και άλλες πληροφορίες, συνεχίσαμε με την ολοκλήρωση των δύο πρώτων part της Digimon Xros Wars με ελληνικούς υπότιτλους από τους MASTER SOT και Kalliniki. Ιδιαίτερα σημαντική ημερομηνία ήταν η 5η Φεβρουαρίου, όπου επιτέλους κυκλοφόρησε και στην Ευρώπη το Digimon Story Cyber Sleuth, ένα παιχνίδι που περιμέναμε και παρακαλάγαμε τόσο πολύ για να παίξουμε. Μέσα στον Μάρτιο, κυκλοφόρησε επίσης η δεύτερη ταινία της Digimon Adventure Tri, η οποία άρχισε να φέρνει τα πάνω κάτω και λίγο αργότερα ήρθε η κυκλοφορία του Digimon World Next Order στην Ιαπωνία. Λίγες μέρες αργότερα όμως ήρθε ένα απίστευτα άσχημο νέο το οποίο ευχόμασταν να μην έρθει ποτέ. Ο λατρεμένος μας Wada Kouji έφυγε από την ζωή μετά από μία χρόνια και άνιση μάχη με τον καρκίνο. Η ανακοίνωση της Digimon Univese: Applimonsters δεν άργησε να έρθει. Αφορούσε ένα ολόκληρο νέο franchise με τα τέρατα να είναι εμπνευσμένα από τις εφαρμογές των tablet και των smartphone. Κάπου εκεί ήταν που ήρθε και ένα ακόμη πολύ άσχημο νέο. Έφυγε από την ζωή και η ηθοποιός που χάριζε την φωνή της στην Sora, η Yuko Mizutani. Μέσα στα τέλη του Μάη ήταν που πήρα την απόφαση για επανακυκλοφορία όλης της δεύτερης σεζόν σε Bluray. Για μένα ήταν ένα δύσκολο έργο, μιας και χρειάστηκε να μάθω εξαρχής πως γίνετε μια κωδικοποίηση video με την βοήθεια του tenma. Μέσα στο καλοκαίρι ήρθε επίσης η ανακοίνωση κυκλοφορίας της πρώτης ταινίας της Digimon Adventure Tri και με Αμερικάνικη μεταγλώττιση. Παράλληλα, διάφορα άλλα νέα έτρεχαν συνεχώς, όπως νέες φιγούρες και προϊόντα. Η κυκλοφορία της τρίτης ταινίας της Digimon Adventure Tri ήρθε και αυτή. Αμέσως μετά ήρθαν τα πρώτα νέα για την τέταρτη ταινία, την οποία περιμένουμε ακόμη πως και πως, μετά το ασύλληπτο τέλος της τρίτης. Λίγο αργότερα άρχισε και η εβδομαδιαία κυκλοφορία της σειράς anime Digimon Universe: Applimonsters. Οι επόμενες εβδομάδες συνέχισαν με διάφορα άλλα νέα και κάπως έτσι έκλεισε το έτος. 

Οι επισκέψεις της σελίδας έχουν και αυτές σκαμπανεβάσματα, ενώ ο μέσος όρος καθημερινών επισκέψεων έχει μειωθεί στις 100 περίπου. Από την άλλη, η σελίδα του facebook έχει φτάσει τα 890 like και στοχεύουμε μέσα στο 2017 να αγγίξουμε τα 1.000 επιτέλους.
Αυτά από εμένα. 
Καλή χρονιά και πάλι σε όλους σας.


Με αγάπη, ο διαχειριστής του blog και της σελίδας του facebook, Neropsalidas.