Μια νέα περιπέτεια ξεκινά! Ανοίξτε την πύλη του ψηφιακού κόσμου για άλλη μια φορά!

Έχοντας καιρό την ιδέα για ένα ελληνικό Blog που θα αφορούσε τα Digimon και μόνο, πήρα την απόφαση και το δημιούργησα τον Ιούλιο του 2013. Σκοπός του είναι να κρατήσει ζωντανά τα Digimon στην Ελλάδα μέσα από όλα τα νέα που ανακοινώνονται σε καθημερινή βάση, την πορεία της συλλογής όλων των επεισοδίων με την ελληνική μεταγλώττιση και ότι άλλη fanmade δουλειά αφορά τα Digimon και το franchise τους. Η ενημέρωση σας μπορεί να γίνεται επίσης και από την σελίδα του facebook που μπορείτε να την βρείτε στο αριστερό μέρος του blog.
Από το 2019 και ύστερα το blog παραμένει ανενεργό στην δημοσίευση νέων και ενημερώνεται μόνο σε ότι αφορά τηλεοπτικό υλικό, δηλαδή σειρές anime, ταινίες κλπ. Περισσότερη ενεργή παραμένει η σελίδα μας στο Facebook και το κανάλι μας στο Discord όπου και σας περιμένουμε για μια πρώτη γνωριμία και γενικές συζητήσεις.
Τέλος, συνίσταται να εξερευνείτε το blog στην Desktop έκδοση και με τον browser Opera, έτσι ώστε να σας είναι πιο εύχρηστο, χωρίς κάποια τυχόν παράλειψη περιεχομένου, όπως για παράδειγμα είναι τα λογότυπα των σειρών που σας μεταφέρουν σε αυτές με ένα κλικ, τα οποία και βρίσκονται στην αριστερή στήλη και έχοντας συνέχεια ενεργοποιημένο κάποιο vpn.

Με αγάπη, ο διαχειριστής του Blog, Neropsalidas!

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

[Digimon Next] Πληροφορίες Από Το Backgrund Του Manga

Στο σημερινό άρθρο θα παραθέσω κάποιες πληροφορίες που απορρέουν από το twitter και αφορούν το manga "Digimon Next".
Το "Digimon Next" είναι το δεύτερο ολοκληρωμένο manga του franchise, γραμμένο από τον Tatsuya Hamazaki και σχεδιασμένο από τον Takeshi Okano, ενώ είχε ως σκοπό η ιστορία του να συνδέεται άμεσα με τη σειρά "Digimon Savers".

Χάρις τον Okano, μάθαμε πολλές πληροφορίες από το background του manga, μέσω των δημοσιεύσεων του στο twitter. Παρακάτω οι δημοσιεύσεις του όπως ακριβώς τις έκανε.
Όταν μιλάμε για manga των Digimon, σίγουρα το όνομα Tenya Yabuno είναι το πιο γνωστό που έρχεται κατά νου. Αλλά ήμουν και 'γώ μέρος του σχεδιασμού της σειράς.
Η παρούσα σειρά όμως, δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμη online. Shuiesha σε παρακαλώ, κοίταξε το αυτό.
Συνεχίζοντας, το "Digimon Next" σκοπεύονταν να συνδέεται άμεσα με το anime των Digimon Savers, αλλά εξαιτίας της καθυστέρησης του δευτέρου, αποφασίστηκε να γίνει μία αυτόνομη ιστορία.
Αφού δεν εκδίδεται πλέον, και δεν υπάρχει διαθέσιμο διαδικτυακά, θα μοιραστώ μαζί σας τα εξώφυλλα των τεσσάρων πρώτων κεφαλαίων.
Για όσους έχουν τα manga, παρατηρήσατε την διαφορά στο background χρώμα του τέταρτου κεφαλαίου;
Αρχικά το είχα χρωματίσει ροζ αλλά σύμφωνα με τον εκδότη, το ροζ δεν θα πούλαγε καλά στο αγορίστικο κοινό, γι' αυτό και το άλλαξα σε ένα θαλασσί.
Υπήρξε ποτέ ένα τέτοιο Digimon; Όχι, δεν υπήρξε.
Αυτό το Digimon είναι δημιουργία του V-Jump 'reader's voice' που υπήρχε εκείνον τον καιρό στο περιοδικό. Ονομάζεται "Surfymon" και η εικόνα που μοιράζομαι είναι μια αναδημιουργία του αρχικού σχεδίου.
Ωστόσο, πολλά σχέδια σαν και αυτό, παρέμειναν στο αρχικό στάδιο και δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ...

Σύμφωνα με μια απάντηση που δόθηκε στον σχεδιαστή, ο Surfymon επισημοποιήθηκε αργότερα ως Digimon, αλλά δεν το γνώριζε και έτσι απαντάει...

Ε; Οπότε, ο Surfymon ανακοινώθηκε επισήμως; Δεν είχα ιδέα, ευχαριστώ πάρα πολύ γι' αυτή την πληροφορία.
Συνεχίζοντας, παραθέτω κάποια επιπλέον αρχικά σχέδια. Πάντα φτιάχνω και ξεχωριστά τα Digimon πέρα από το να υπάρχουν μόνο μέσα σε σκηνές του manga. 
Πολύ συχνά ο Gaomon και οι εξελίξεις του καλύπτονταν από άλλους χαρακτήρες. Υπήρχαν σκηνές που δεν μπορούσες να διακρίνεις τίποτα άλλο πέρα από τα πρόσωπα του MachGaogamon και του ZeedGarurumon.
Ενώ είχα ξεκινήσει να σχεδιάζω ψηφιακά, ο εκδότης μου είπε να 'ξεχωρίσω τους χαρακτήρες μεταξύ τους σε διαφορετικά επίπεδα και να τους κάνω μεμονωμένα'. Ωστόσο, στο τελευταίο επίπεδο κάθε σελίδας κατέληγαν όλοι οι χαρακτήρες να είναι ο ένας πάνω στο άλλον, με αποτέλεσμα να διακρίνονται με δυσκολία μόνο τα πρόσωπά τους.
Δεν είναι πως δεν ήθελα να σχεδιάζω ότι δεν θα φαίνεται. Ήταν απλά ότι στο τελικό σχέδιο οι αναγνώστες δεν θα μπορούσαν να διακρίνουν ολόκληρα τα σχέδια, και αυτό με στεναχωρούσε.
Αχ... Τώρα που δημοσιεύω τις παραπάνω εικόνες, νιώθω μια ανακούφιση.
Αν και οι Pichimon και MarineAngemon, φαίνονταν ολόκληροι, δεν ήθελα να τους αφήσω απ' έξω και να μην τους μοιραστώ.

Προφανώς εμπνευσμένοι από τα παραπάνω twitts του Okano, ο λογαριασμός "Bandai Digimon" δημοσίευσε τα επίσημα artwork των VictoryGreymon και ZeedGarurumon σχολιάζοντας "Oh dear!? Digimon Next <3"

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου